maanantai 8. joulukuuta 2008

XPD Portugal

Adventure Team Finland nappasi hienosti paikan ensi vuoden MM-kisaan sijoittumalla kolmanneksi MM-esikisassa Portugalin Estorillissä.

Joukkue toimi erittäin hyvin ja oli vahva kisan kaikilla osuuksilla. Joukkue kisasi kokoonpanolla: Seppo Mäkinen, Hannu Oja, Maija Oravamäki, Tommi Putkuri.

Kisan vahvin fyysinen veto ei kuitenkaan riittänyt voittoon vaan joukue sortui järjestäjien sääntörysään Stagella 3 ja joutui ottamaan pitkän "Cut Off"in. Tässä menetettiin niin monta rastia, että voitto oli tämän jälkeen enää teoreettinen. Lopun joukkue tuli edelleen vahvasti, eikä Sepen vatsatautikaan estänyt joukkuetta napsimasta loppuja rasteja säädetyssä ajassa. Kolmas sija maalissa ja paikka MM-kisaan tuli varmasti ja on hyvä alku uusiutuneelle Team Finlandille. Parasta oli joukkueen sisäinen kemia, tahto ja motivaatio. Tästä on hyvä jatkaa kohti suurempia seikkailuita!


Nyt käyty kisaformaatti herätti suuresti polemiikkia sääntöineen ja "cut off"-aikoineen. Onhan poikkevaa, että johdossa oleva joukkue jää Cut offiin kärvistelemänn kun takaa oikaisseet jatkavat muina miehinä matkaa ja tulosluottelossa karkuteille. Järjestäjillä riittää puuhaa rakentaa kisaformaatti täyteen iskuun ensi vuoden MM-kisaa ajatellen. Maailman kaikkien kovimpien joukkueiden läsnäollessa ei enää ole varaa lapsuksiin. Rastit on oltava oikeissa paikoissa, ajoissa paikoillaan ja säännöt selkeät.

Cascais vaikenee,
Seppo Mäkinen
Team Finland

Ei kommentteja: