tiistai 24. toukokuuta 2011

EXTAR 48 h kisa virossa 21.5


Tiimi: Mäkinen, Oja, Säily kuittasi hienon voiton Viron Haanjan ympäristössä käydyssä 48 h kisassa. Kisa oli ns. pistekilpailu: rasteja kerätään "pisteinä" ja lukumäärä lopussa ratkaisee kisan. Osuuksille on tietty aikaraja, jonka aikana ko. pätkältä voi pisteitä kerätä. Vastaavasti usuus vaihtuu tietyn "aikaikkunan" sisällä. kokonaisaika oli nyt 48 h ja matkaa kertyi meillä noin 475 km.

Tiimin vauhti pysyi hyvänä koko matkan eivätkä pienet kommelluksetkaan uhanneet piikipaikkaa, joskin reittikirjan tulkinta aiheutti meille hieman päänvaivaa pariin otteeseen. Tiukimmin meitä ahdisteli Karsun joukkue, joka Auvisen, Turkan ja Leppäsen voimin myllytti etenkin pyörällä kovaa kyytiä. Lopulta Karsun matka päättyi kipytyneeseen polveen ja me taistelimme enää omia mokia ja aikarajojen ylityksestä tulevia sakkopisteitä vastaan.

Pisteitä menetettiinkin, kun melonta olikin puoliksi vastavirtaan kulkevaa kapeaa ja risukkoista ränniä. Veden nousu oli aihauttanut sen, että jokea ei voinut meloa. Vedimme Virolaisten esimerkkiä seuraten 40 kg soikkoa pitkin peltoja ja ryteiköitä sekä kannettiin tietä yhteensä noin 15 km. Ei kiva de, ei kiva de! tässä ylitettiin osuuteen varattu aika ja menetettiin 9 p sakkoina. Vastaava pistemäärä tuli noin 100 km pyöräilyssä, joten voitte arvata millä tsempillä piti mokaus korvata. Virhe sinänsä oli meidän: lähdimme melontaan viime tipassa, kun luimme edellisen pyöräosuuden määräajan väärin. Muut keulaporukat olivet menneet melontaan heti osuuden aikaikkunan auettua. But, there's no excuse: our fault, even paddling was not what it's supposed to be!

48 h punnerruksen jälkeen tsempattiin vielä loppu hyvin ja kerättiin kolmelta viimeiseltä osuudelta yhtä vaille maksimipisteet. Tässä kohtaa kisassa käytiin myös Latvian puolella parilla huikean hienolla mäellä ja majavien asuttamalla järvellä. Ei tainnut näillä rasteilla muut käydäkkään kuin "hulluud soomalaiset".

Hienoa oli: hieno kisa, hyvät kartat tarkkoine rastipisteineen, hieno alue ja toimiva kisaorganisaaio. Viroon voi mennä uudelleenkin kisaamaan hyvällä mielin ja hyviin kisoihin! Seuraava hyvä koitos on 24h non-stop Pölvassa 10.7. Katsotaan!

Ei kommentteja: