torstai 31. heinäkuuta 2008

Artic 24

Tämän vuoden kotimaan kovimmaksi seikkailukilpailuksi voidaan julistaa Rovaniemellä käyty Artic 24. Kisa oli hyvin järjestetty ja kisailtiin upeissa napapiirin maisemissa. Mukana oli useita kovia joukkueita. Toivotaan järjestäjille intoa ja motivaatiota järjestää vastaava kisa tulevaisuudessakin.

Putkurin tilitytä kisasta: Tiimi oli viivalla tällä kertaa erikoisella kokoonpanolla Tommi Putkuri, Hannu Oja ja Hannu Manninen. Yhdistetyn olympiavoittaja ja maailmanmestari halusi ottaa tuntumaa seikkailu-urheiluun kovassa ja kokeneessa tiimissä ja sehän järjestyi. Rovaniemi tarjosi loistavat puitteet kauden vaativimmalle kotimaiselle kisalle. Tiimin osalta kisa päättyi valitettavaan keskeytykseen.

Kisa oli rakennettu niin että kaikki huolto tapahtui keskusrastilla Santa Sport urheiluopistolla ja vieläpä sisällä hallissa. Rovaniemen ympäristö tarjosi maastoa kaikkiin osalajeihin: melontaa virtaavassa joessa, teknisesti vaativaa pyöräilyä vaaroilla ja soilla, juoksua kaupungissa ja erämaassa. Fyysisiä lajeja oli mukavasti täydennetty monen moisilla questeilla. Vaikka kisan pakolliset varusteet olivat suppeat oli reitistä saatu todella monipuolinen ja haastava. Kisan voittaja JS Profiili käytti lyhennettyyn reittiin aikaa 25h joten myös kisan mitta oli ”oikeaa seikkailua”. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan ensivuoden kisaa.

Ei kommentteja: